Waarom kiezen voor

Vaarschool Nova.

Vaarschool Nova is er om er alles aan te doen om de cursisten het examen Klein Vaarbewijs I en Klein Vaarbewijs II te laten halen.

De taaie lees en leerstof wordt gepresenteerd en besproken met ondersteuning van dia’s. Hierbij komen er veel anekdotes uit de praktijk ter sprake waardoor belangrijke details makkelijker blijven hangen.

De cursisten van Vaarschool Nova  zien de informatie voor zich geprojecteerd en horen de daarbij passende teksten . Tijdens de zelfstudie komen die teksten weer boven, bovendien krijgen de cursisten ook de presentaties mee zodat ook die nog eens bestudeerd kunnen worden. De gemiddelde cursist krijgt zo 4 -5 keer de studiestof gepresenteerd en dat is een prima manier om de examenstof door en door te leren kennen. Tijdens het beeldscherm examen zullen de juiste antwoorden snel worden herkend.  Een aangenaam hoog slagingspercentage is het resutaat.

Voor cursisten die problemen hebben met lezen biedt Vaarschool Nova de mogelijkheid om examens mondeling te trainen: met de cursist worden een aantal examens hardop gelezen, waardoor de vaak lastig geschreven examenteksten beter begrepen kunnen worden.

Voor het beste resultaat is het volgen van de lessen en het uitwerken van het huiswerk van groot belang.

Voor cursisten die het examen net niet gehaald hebben, geeft Vaarschool Nova een extra examentraining ter voorbereiding van de herkansing.

Voor wie wil biedt de Vaarschool Nova ook praktijklessen in Zeeland, zoals het schip vaarklaar maken, motor starten, afvaren, diverse manoevres en aanleggen . De ervaren schippers van de vaarschool kennen de kneepjes van het vak.  Door zelf te doen leert u het meest, maar een een handje op weghelpen geeft veel zelfvertrouwen.  Vraag naar de mogelijkheden.

Wie na de cursus met de boot op vakantie wil kan voor tips en routes ook bij de vaarschool terecht.

Inschrijven