Cursus Basiscertificaat Marifonie

Met de marifoon kunt u over grote afstanden communiceren met bijvoorbeeld de kustwacht, ook als er geen mobiel netwerk is. Dit verhoogt de veiligheid aan boord . Om een marifoon aan boord te mogen hebben en te mogen gebruiken dient u hier een bedieningscertificaat voor te hebben.

Het hoofddoel van een marifoon is het verhogen van de veiligheid. Het grote voordeel van de marifoon is dat, in tegenstelling tot de mobiele telefoon, een groot aantal zenders/ontvangers tegelijkertijd kunnen worden bereikt. Met een marifoon hoort iedereen in uw omgeving wat er aan de hand is. In noodsituaties is dat een enorm voordeel ten opzichte van de mobiele telefoon. Ook bij het zoeken van een ligplaats in een jachthaven is de marifoon een handig hulpmiddel. Steeds meer sluis- en brugwachters verwachten dat u de marifoon uitluistert.

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 10.00 tot 15.00 uur, prijs  € 95,–

Om een marifoon aan boord te mogen instaleren heeft u een vergunning (Ship station licence) nodig van het Agentschap Telecom. Bovendien dient er op een schip met een marifoon tenminste één persoon in het bezit zijn van het Basiscertificaat Marifonie. Voor het behalen van het Basiscertificaat Marifonie dient u een examen af te leggen en kunt u het beste een mondelinge cursus volgen omdat deze met de laatste exameneisen worden bijgewerkt en met praktische oefeningen verder gaan dan alleen de theorie.

alle prijzen zijn exclusief 9% BTW.

Slagingspercentage

Het landelijke slagingspercentage is ongeveer 75%. Na het volgen van een cursus ligt het slagingspercentage boven de 95%.

Examen Basiscertificaat Marifonie

Het examen Basiscertificaat Marifonie wordt afgenomen door het CBR.

Op het examen moet u binnen één uur 30 multiple choice vragen beantwoorden. De 30 vragen leveren in totaal 50 waarderingspunten op. U mag niet meer dan 15 waarderingspunten fout hebben. U weet gelijk het resultaat.

Inschrijven