Jouw vaarbewijs halen met onze cursussen

Hier vindt u onze cursussen voor het behalen van uw vaarbewijs. Voor meer informatie kunt u de cursussen ook individueel bekijken. U kunt uiteraard ook direct contact met ons opnemen.

De cursusopzet van Vaarschool Nova, met gemak jouw vaarbewijs halen!

Vaarschool Nova behandelt tijdens mondelinge presentaties alle onderwerpen die van belang zijn voor het behalen van het examen Klein Vaarbewijs I en Klein Vaarbewijs II. Er wordt veel aandacht besteed aan details die men bij zelfstudie makkelijk over het hoofd ziet.

Tijdens de cursus houden we er rekening mee dat de cursist vaak al langere tijd geen studieboek meer heeft ingekeken en niet meer gewend is om de details van een boek aan te leren.

Net niet geslaagd? dan bieden wij een gratis een extra examentraining aan, je kunt ook de volledige cursus overnieuw doen tegen 50% van de prijs.

Doordat de cursist de lessen volgt en serieus tijd besteedt aan het huiswerk wordt de lesstof verteld tijdens de les, getoond met dia’s, geoefend met vragen en nog eens gelezen in het boek.  Daarmee wordt het leerproces grondig ondersteund en wordt het makkelijker je vaarbewijs te halen.

De saaie stof wordt tijdens de lessen van Vaarschool Nova opgevrolijkt met anekdotes en voorbeelden uit de vaarpraktijk waardoor de stof langer blijft hangen.

Vaarschool Nova streeft er naar om alle cursisten te laten slagen voor het examen en zo hun vaarbewijs te halen.

Cursisten die moeilijk kunnen lezen kunnen bij Vaarschool Nova een mondelinge examentraining volgen. De vragen worden dan samen hardop gelezen waardoor de betekenis van de vragen veel duidelijker wordt en de cursist de juiste antwoorden kan vinden.  Het CBR neemt ook mondelinge examens af ( zie www.cbr.nl voor meer informatie).

Herhalingsavonden:

Cursisten die goed meedoen tijdens de lessen, serieus hun huiswerk maken maar desondanks toch niet slagen kunnen bij Vaarschool Nova een herhalingsavond volgen om nog eens de belangrijkste zaken door te nemen. Dat kan ook on-line .

Vaarbewijs 1 (KVB 1)

Dit zijn onze cursussen voor het behalen van Klein Vaarbewijs 1. Wil je je inschrijven? Neem dan direct contact op.

Lees meer over KVB 1

Klein vaarbewijs 2 (KVB2)

Dit zijn onze cursussen voor het behalen van Klein Vaarbewijs 2. Wil je je inschrijven? Neem dan direct contact op.

Lees meer over KVB 2

Cursus Basiscertificaat Marifonie

Dit is onze cursus om het basiscertificaat Marifonie te behalen. Wilt u zich inschrijven? Neem dan direct contact op.

Lees meer over Marifonie

Inschrijven