Waarom u een vaarbewijs nodig heeft.

Er zijn diverse redenen om een vaarbewijs te willen halen. We hebben een aantal redenen opgesomd maar wil je een uitgebreid advies over welk vaarbewijs je nodig hebt dan kun je ook direct contact met ons opnemen.

  • U begint met varen maar heeft nog nooit op het water gezeten met een boot. Voor uw eigen veiligheid en van de andere schepelingen is het dan van belang de wetten en regels van het varen te kennen. Met de cursus Klein Vaarbewijs I krijgt u de basis aangeleerd waarmee u in heel Europa veilig over de binnenwateren kunt varen.

  • U bent gek van een jetski en heeft er een gekocht en komt dan tot de ontdekking dat u een Klein Vaarbewijs I nodig heeft. Voor het varen op groot water of op de Middellandse Zee heeft u zelfs een Klein Vaarbewijs II nodig.

  • U wil graag met een speedboot varen of met een groot schip ( langer dan 15 meter) : in dat geval heeft u een Klein Vaarbewijs I en mogelijk ook een Klein Vaarbewijs II nodig.

  • U wil gaan vissen op de Oosterschelde, Ijsselmeer of Waddenzee en heeft een visboot met een stevige buitenboord motor: u heeft dan een Klein Vaarbewijs I en II nodig.

  • U wil aan het werk in de nautische sector, bijvoorbeeld in de bevoorrading van windmolenparken of boorplatforms, of in de bagger industrie.

Inschrijven