Klein Vaarbewijs 1 – KVB 1

Klein Vaarbewijs 1 is het basis vaarbewijs om met een vaarbewijsplichtig schip op binnenwateren zoals rivieren, kanalen en kleine meren te mogen varen.

De minimum leeftijd voor vaarbewijs 1 is 18 jaar. Het is mogelijk om onder de 18 jaar examen te doen. Voor onze cursussen vaarbewijs 1 geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Bent u geslaagd dan krijgt u een getuigschrift. Dit getuigschrift kunt u vanaf uw 18e jaar inwisselen voor het Vaarbewijs.

Het vaarbewijs is verplicht voor alle motorboten die harder kunnen dan 20 km/uur, dus ook jetski’s, waterscooters en rubberboten. Het Vaarbewijs is ook verplicht voor alle pleziervaartuigen vanaf 15 meter lengte. Voor deze cursus heeft u een cursusboek nodig

Gedurende 3 avonden in Eindhoven worden de belangrijke punten voor het halen van het examen behandeld.

Avondcursus Vaarbewijs 1:

Duur: 3 avonden van 19.00 tot 22.00 uur
Locatie: Eindhoven e.o.
Kosten: € 120,–

Andere cursussen:

  • Cursus Klein Vaarbewijs 1 in 1 dag: 1 intensieve dag van 9.00 – 16.00 uur voor €120,-
    (minimaal 5 deelnemers); Eindhoven e.o. of Antwerpen.
  • Cursus Klein Vaarbewijs 1 privé.  Avondcursus, een- en tweedaagse cursus Plaats in overleg.  € 75,- per uur.

alle prijzen zijn exclusief 9% BTW.

Slagingspercentage Vaarbewijs 1 (KVB 1)

Het landelijke slagingspercentage is ongeveer 75%. Na het volgen van een cursus ligt het slagingspercentage boven de 95%. Naast de cursus moet u rekening houden met minimaal 10 uur zelfstudie. Dit kan o.a. met het cursusboek Klein Vaarbewijs I en II van de ANWB. Tijdens de lessen gebruiken we de laatste druk van dit boek.

Net niet geslaagd? dan bieden wij gratis een extra examentraining aan, je kunt ook de volledige cursus overnieuw doen tegen 50% van de prijs.

Examen doen:

Het examen Klein Vaarbewijs 1 (KVB 1) doet u via het CBR en staat los van een cursus, inschrijven kan via www.cbr.nl.
Het examen kunt u het hele jaar door op werkdagen en een keer per maand op zaterdag doen. Het examen is een zogenaamd beeldschermexamen en is af te leggen op veel verschillende plaatsen. U kunt op de site zelf de gewenste locatie, datum en tijd invullen en zo een examenplek vastleggen. Daarbij kunt u ook zien hoeveel plaatsten nog vrij zijn. Tussen het moment van reserveren en de examendatum zit altijd minimaal 7 dagen.

Wacht niet te lang met boeken, de examens zijn snel volgeboekt. Plan uw examendatum voor het examen Vaarbewijs 1 ongeveer 1 week na de laatste lesdatum! Op het examen moet u binnen één uur 40 multiple choice vragen beantwoorden. De 40 vragen leveren in totaal 80 waarderingspunten op. Met 56 punten of meer bent u geslaagd, u mag dus niet meer dan 18 waarderingspunten fout hebben.

Let op: Inschrijven voor de cursus doet u via de site van Vaarschool Nova (deze website dus) maar inschrijven voor het examen doet u via www.cbr.nl.

Inschrijven